Taas Tallinnassa

Tulipahan taas lähdettyä Tallinnaan ja mikäpä sen parempi ajankohta siihen olisikaan kuin syysloma. Nyt olikin siis tavallistakin enemmän aikaa tutustua Tallinnaan ja tulipahan sitä nautittuakin melkolailla. Tallinnasta tuntuukin löytyvän joka kerta jotain uutta tutkittavaa ja niin tälläkin kertaa. Jopa vanhastakaupungista löytyi uusia museoita, joissa en ollutkaan ennen vieraillut. Yksi niistä oli vanha torni, jossa pääsi kapuamaan aivan ylös asti, josta löytyikin kahvila upealla näköalalla. Saimaisessa museossa olisi myös päässyt vierailemaan vanhoissa maanalaisissa tunneleissa, mutta tällä kertaa se jäi meiltä tekemättä aikatauluongelmien vuoksi. Ensi kerralla aion kuitenkin takuulla ottaa tämän kierroksen, sillä se vaikutti erittäin mielenkiintoiselta.

Oma suosikkini Tallinnassa on kuitenkin ulkonasyönti ja onneksi sitä voi harrastaa hieman huonommallakin kelillä ja sitähän tulikin harrastettua. Löytyi taas monia tosi hyviä ravintoloita, jotka ehdottomasti laitan listalle paikoista joissa tulen jatkossakin vierailemaan. Voin päivittää näitä ravintoloita blogiin myöhemmässä postauksessa, sillä tällä hetkellä eivät nimet tule aivan kirkkaina päähän. Yksi ehdoton suosikki oli kuitenkin vanhassakaupungissa sijaitseva ravintola, josta sai aivan törkeän hyvää virolaista mustaa leipää. Voisin palata tuohon ravintolaan ihan vaan ja ainoastaan tuon leivän takia vaikkei sen ruuassakaan mitään moitittavaa ollut. Ehdoton hitti oli kuitenkin leipä, jota ostin yhden kappaleen myös mukaan. En muista tarkkaa nimeä, mutta tulen sen selvittämään ja sen tänne laittamaan.

Tällä kertaa tuli myöskin nautittua monista Tallinnan hoidoista sekä muista rentouttavista jutuista, mitä Tallinnalla on tarjottavana.  Pari lasia viiniä rentouttaa kummasti päivänä kuin päivänä. Vaikkei keli ollutkaan täydellinen, niin olipa taas mukava käppäillä Tallinnan kapeita katuja ja tutustua sen laajaan ravintolatarjontaan. Itse Tallinnaan saavuimme tällä kertaa TallinkSiljan risteilyllä, jossa yövyimmekin 1. yön. Otettiin vähän hienompi hytti kaikkine hienouksineen ja jätettiin vähemmälle laivan ravintoloissa ramppaaninen. Oikein onnistunut valinta ja täytyy joskun muulloinkin panostaa tuohon hyttiin risteilyllä, sillä tekee risteilystä ihan erilaisen kokemuksen ja vähän rauhallisemman sekä rentouttavamman. Mikäli teillä siis on mahollisuus joskus ottaa noita laivojen hienompia hyttejä, niin ottakaa ihmeessä. Sillä Turusta lähtevällä VikingLinen aluksella näyttää myöskin kuvien perusteella olevan tosi kivoja hyttejä.

Tallinnan matkasta syyslomalla on jo melkein tullut perinne meidän perheessä ja sellaisena se varmaan tuleekin säilymään, sillä me kaikki tykätään tosi paljon Tallinnasta, Miks ei tykättäiskään, kun sieltä löytyy kaikki asiat mistä me tykätään. Hyvää ruokaa, hyvää juomaa sekä myös historiallista nähtävää. Mikäli ette oo vähään aikaan käynny Tallinnassa, niin kannattaa nyt joku viikonloppu suunnata sinnepäin vaikka kelit saattakin jo olla vähän viileitä. Ollaanhan Tallinnassak kuitenkin pienellä etelän-lomalla. Me ei ehkä enään tänä vuonna keretä uudestaan Tallinnaan, mutta ens vuonna nokka osoittaa sata varmasti taas Suomenlahden toiselle puolelle ihan vaan jo pelkästään hyvän ruuan perässä. Ois kiva kuulla mitkä on teidän suosikki ravintoloita Tallinnassa ja sitten vaikka ite niitä seuraavalla kerralla testailla. Myös hyviä hotelleja sekä hoitoja saa suositella ja oikeastaan ihan kaikkea mitä te ootte Tallinnassa tykänneet. Mä taian nyt painua untenmaille.

Tässä vielä lopuksi pieni mutta näyttävä video Tallinnasta. Ei toki ole minun kuvaamani, mutta voihan sen Tallinnan matkan noinkin viettää.